Kinesisk Fried Rice

Enligt Wikipedia: Fried rice is a dish of cooked rice that has been stir-fried in a wok or a frying pan and is usually mixed with other ingredients such as eggs, vegetables, seafood, or meat.

Det behöver inte vara krångligt för att det ska smaka gott. Denna kinesiska version av Fried Rice är ett bra exempel på det.

Föreberedelser

Koka helst riset dagen innan så blir resultatet mycket bättre. Använd cirka 3 dl okokt ris. Skölj riset upprepade gånger tills vattnet är klart. Med en riskokare blir resultatet alltid bäst.

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär upp salladslöken och hacka ingefäran
  2. Vispa ihop två ägg
  3. Värm upp oljan i en wokpanna
  4. Häll i äggen och rör runt för att skapa en äggröra
  5. Tillsätt salladslöken och ingefäran, stek några sekunder under omrörning
  6. Tillsätt riset, stek en minut under omrörning
  7. Salta, tillsätt sojasås och forsätt stek några minuter under omrörning