Enligt Wikipedia: Nasi goreng är en indonesisk (om man tillsätter jordnötter) eller malaysisk risrätt som innehåller olika grönsaker och oftast också kyckling. Nasi är 'ris' på indonesiska, goreng står för 'stekt'. Grönsaker brukar ingå i alla varianter av nasi goreng.
Koka riset dagen innan så blir resultatet mycket bättre. Använd cirka 3 dl (2 cups) rått ris. Skölj riset upprepade gånger tills vattnet är klart. En riskokare är ingen dålig uppfinning.
Skär upp köttet i tunna skivor. Marinera i bikarbonat (bakpulver) i minst en timme för att möra köttet.
Skölj noga av med vatten och torka köttbitarna. Marinera sedan köttet i följande marinad:
Blanka ihop följande ingredienser i en skål:
Marinera skivad lök i majsstärkelse:
Stek snabbt på hög värme i 1 msk olja och lägg sedan åt sidan.
Stek det marinerade köttet snabbt på hög värme. Lägg sedan åt sidan.
Stek ingredienserna ovan i 1 msk olja.
Flytta åt sidan och stek äggen. Rör ihop allt efter en stund då äggen stelnat. Häll i riset och woksåsen.
Stek altt under omrörning. Lägg i köttet och löken. Tillsätt de gröna bitarna av salladslöken och en burk majs. Stek färdigt allt i några minuter.